Over Atika el Ghachi

Mijn naam is Atika el Ghachi en ik geef alweer zes jaar les binnen het speciaal onderwijs (cluster 4).
Ik ben met name werkzaam in de bovenbouw, maar flexibel inzetbaar binnen VSO De Velddijk.

Nadat ik mijn studie maatschappelijk werk en dienstverlening heb afgerond heb ik de lerarenopleiding Omgangskunde binnen 1 jaar kunnen afronden.

Tijdens mijn stage binnen het cluster 4 onderwijs heb ik in de pilotfase van de C methode de mogelijkheid gehad om Brug naar Werk lessen te verzorgen en aan te passen aan de doelgroep binnen de Velddijk.
De training Brug naar Werk geeft onze leerlingen de mogelijkheid om de praktijk situaties na te bootsen en om hun opgedane kennis te delen met elkaar.
Veel interactie onderling en het ontwikkelen van sociale vaardigheden op het gebied van werk, zorgen ervoor dat de leerling een realistische kijk krijgen op de werkvloer en inzicht in hun eigen kennen en kunnen.

Brug naar Werk is het vak wat mij vanaf het eerste moment heeft aangesproken binnen de Velddijk, daarom is het ook bijzonder om hierin te kunnen mee ontwikkelen.

Mijn specialisatie ligt met name in de omgang met leerlingen met gedragsproblemen en gedragsstoornissen en ik wil deze expertise graag delen binnen het ontwikkelen van lesmateriaal voor de training Brug naar Werk.

Atika el Ghachi
Atika el Ghachi
Specialist training B en C